BREZPLAČEN 3D IZRIS

Načrtovanje zimskega vrta

Vsak od nas ima željo imeti svoj lasten »zimski vrt«. Prostor, kjer bo dovolj svetlobe in čudovit pogled na okolico. Z našimi zimskimi vrtovi, ki so sinergija tehničnih rešitev, kvalitetnih materialov in natančne montaže, se vam bodo želje v celoti uresničile.

Najprej se morate vprašati za kaj zimski vrt potrebujete. Običajno se odločamo za zimski vrt zaradi potrebe po prostoru, kjer bomo našli prepotreben mir za oddih in relaksacijo. Lahko pa je odločitev za zimski vrt sprejeta iz potrebe po dodatnem prostoru, kjer to težavo najlažje in najhitreje rešimo prav z zimskim vrtom.

Ko v nas samih dozori ideja za zimski vrt, so na vrsti strokovnjaki, ki nam pomagajo na poti do končne izdelave zimskega vrta. Najpomembnejše izhodišče za izdelavo zimskega vrta je ta, da zimski vrt postane okras že obstoječemu objektu.
Naši strokovnjaki imajo dolgoletne izkušnje pri načrtovanju in izdelavi zimskih vrtov in vam bodo z veseljem svetovali. V kolikor gre za večji poseg v objekt, pa mora biti vsekakor prisoten arhitekt.

Kakšne materiale uporabiti?

Odločiti se moramo po posvetovanju s strokovnjakom, kjer dobimo točne informacije o prednostih in slabostih le – teh. Zimski vrtovi se zelo razlikujejo med seboj in so unikatni izdelki za vsakega kupca posebej. Potrebno je predvsem upoštevati želje kupca, namen uporabe zimskega vrta, njegovo lego…

Naši zimski vrtovi se izdelujejo iz PVC materialov, s katerimi dosežemo boljšo toplotno izolativnost. Za nosilnost poskrbi pocinkana jeklena konstrukcija, ki je osnova vsakega zimskega vrta. Nosilna konstrukcija mora biti dovolj močna, da prenese vse morebitne obremenitve. Za to poskrbijo naši strokovnjaki, ki naredijo točen izračun potrebnih dimenzij.

Druga zelo pomembna stvar so stekla in PVC profili, ki nam morajo omogočiti čim boljšo toplotno izolativnost.

Za strešna stekla se uporabljajo 8 MM KALJENO steklo (zgornje), 16 mm distančnik in 4 + 4 LEPLJENO steklo (spodaj). To je osnovno steklo, ki ga lahko nadgradimo z refleksnimi stekli ali z troslojnim steklom.

Stensko steklo je običajno 4 -16 – 4; po želji pa se lahko uporabi troslojno ali zvočno izolativnejše steklo.

Kaj moramo vedeti o prezračevanju, ogrevanju in hlajenju zimskega vrta?

V prvi vrsti je potrebno poskrbeti za naravno prezračevanje s pravilnim odpiranjem oken in vrat. Glede na velikost in lego zimskega vrta se določijo optimalni načini odpiranja (klasična okna, drsna okna in vrata, harmonika vrata…).

Zimski vrt je prostor, ki naj bi se uporabljal celo leto, zato moramo pravočasno poskrbeti za pravilno ogrevanje. Najboljša je kombinacija talnega gretja s klasičnim gretjem.

Hlajenje zimskega vrta v poletnih mesecih dosežemo s senčili (strešna tenda, pliseji strešni – metalizirani, zunanje žaluzije in screen roloji, notranja senčila…).
Za prehodna obdobja pa je najboljša rešitev klima s kombinacijo hlajenja in gretja.